Företagsmassage


Företagsmassage


Hög arbetstakt och långa pass framför datorn gör

att många kan får problem i nacke, rygg och skuldror.

Massage på jobbet ger färre sjukdagar och minskar

besvären. Och den har avgörande positiva effekter

både för medarbetarna och företaget.


Problem i rygg, nacke och axlar är den i särklass vanligaste orsaken till långtidssjukfrånvaro idag. 80% av befolkningen får under livet ryggbesvär och om man sedan lägger till även nackar och skuldror lär procenten öka ännu mer. Allra oftast handlar det om muskelrelaterade spänningar, alltså massageterapeutens specialområde. De flesta av dessa besvär kan förebyggas.


Som exempel beräknas, enligt Arbetslivsinstitutet, mer än hälften av alla i Sverige som arbetar med datorer ha regelbundna problem med värk i nacke, skuldror, armar och händer. Många i sådan grad att det påverkar arbetsförmågan och/eller lett till sjukskrivning. Enligt undersökningar säger bl. a 93% av de som haft problem att de märkt förbättring genom företagsmassage.Oavsett om arbetsbelastningen är lätt eller tungt. Med regelbunden behandling kan vi både förebygga och behandla värkande och stela muskler. Löser upp spänningar och gör att muskeln återhämtar sig snabbare.


Ämnesomsättningen i musklerna påverkas positivt och ”slagg” fraktas bort. Massage ger psykiskt välbefinnande genom att antistresshormonet oxytocin frigörs vid beröring, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt. Regelbunden massage ger ökad koncentration och prestationsförmåga, minskar stress och du blir lugnare, sover bättre och stärker ditt immunförsvar.