Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder -

Medicinskmassageterapi

Klassisk Svensk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Den är en variationsrik massagemetod som går att använda till alltifrån en lätt avslappningsmassage till tuff idrottsmassage med specifik muskelmassage. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i kroppen och ger en behaglig avslappning. 


Idrottmassage/Djupgående massage

Med denna går man ganska djupt in i musklerna för att komma åt alla så kallade "muskelknutar" eller muskelspänningar (som det egentligen heter) dessa yttrar sig i stelhet eller smärta som oftast ligger ganska långt ner i muskeln och mitt i. Massagen är främst fokuserad på att få bort muskelspänningarna men den snabbar också upp läkningen av mindre muskelbristningar som uppstår när en muskel använts hårt eller länge. Den här behandlingen är till för dig som vill ha en riktig rejäl massage.


Massageterapi

Till skillnad från den klassiska massagen så behandlas här mer specifika problem där vi ofta lägger in desto mer av bl.a töj och triggerpunkts behandling/massage och vid behov även avslutande hem övningar. Det gemensamma syftet med dessa behandlingsmetoder och tekniker är att lösa upp och motverka muskelspänningar, muskulär obalans och skapa en balans kring leder som tidigare lett till ännu fler besvär såsom nervpåverkan, inflammationer med mera p.g.a felaktig belastning. Man ökar muskelavslappningen, muskelflexibiliteten, ledernas rörelseomfång och stärker muskulaturen.


Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en rehabiliterande massagemetod som används vid många olika tillstånd eller sjukdomar. Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster.

Bindvävsmassage kan användas som:

  • Idrottsmassage
  • Cirkulationsmassage
  • Nervmassage
  • Ledmassage       


Avslappningsmassage


Avslappningsmassage passar dig som vill varva ner i en stressig vardag. Vi arbetar med mjuka rörelser och med ett lättare tryck på kroppen. Avslappningsmassage har också en lugnande effekt på nervsystemet. Dessutom får den igång produktionen av det viktiga må-gott-hormonet Oxytocin 

Effekter av massage

Välbefinnande

Massage ger psykiskt välbefinnande genom att antistresshormonet oxytocin frigörs vid beröring,

vilket ger en lugnande och avslappnande effekt.

Regelbunden massage ger ökad koncentration

och prestationsförmåga, minskar stress och du blir

lugnare, sover bättre och stärker ditt immunförsvar. 


Snabbare återhämtning

En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare genom massage. Ämnesomsättningen i musklerna påverkas

positivt, ”slagg” fraktas bort. Detta ger möjlighet till

intensivare träning för idrottaren, som på så sätt för

möjlighet att höja sin prestation.


Smärtlindring

Genom att stimulera tryck– och beröringsreceptorer i

huden sker en smärtdämpning i de aktuella musklerna. Massage befrämjar även cirkulationen i musklerna.

Spända och smärtande muskler kan bero på en störd

cirkulation. Massage kan fördubbla blodflödet i musklerna.